Spelttiä, nokkosta ja voikukkaa hauen kera

Haudutettu hauki

Hauki/haukimureke, täytetyt palat tai pötköt, haudutus 50 asteessa vesihauteessa 1 tunti.

Spelttiä, nokkosta ja voikukkaa

2dl SunSpeltin Helmijyväspelttiä

riittävästi kuumaa vettä esikeittämiseen

Keitä 10 minuuttia ja siivilöi. Mausta speltti voikukkasuolalla, kuivatulla voikukalla ja kuivatulla nokkosella.

Käytä nesteinä maitoa ja kermaa, hitusen voita, jatka keittämistä kunnes saavuttaa risottomaisen rakenteen. Mausta lopuksi pikkelsiin säilötyillä voikukan nupuilla.

Resepti: Sasu Laukkonen, kuva: Aino Huotari

Screen Shot 2016-06-11 at 13.32.35

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *