Haudutettua kvinoaa ja hunajapaahdettuja juureksia

(neljälle)

Haudutettu kvinoa
2 dl kvinoaa
4 rkl voita tai oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Huuhdo kvinoa lämpimässä vedessä ja valuta kuivaksi siivilässä.
Kiehauta 3 dl vettä tai kasvislientä ja lisää huuhdottu kvinoa.
Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes kvinoa on sopivan pehmeää ja kypsää.
Valuta ylimääräinen keitinvesi pois ja mausta kvinoa suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä tai voilla.
Halutessasi voit lisätä kvinoan joukkoon myös yrttejä tai mausteita.

Hunajapaahdetut juurekset
3 Keskikokoista porkkanaa
2 Sipulia
2 Punajuurta
4 Valkosipulin kynttä
Timjamia
2rlk Hunajaa
2rlk Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko juurekset noin pikkusormen kokoisiksi palasiksi kulhoon.
Lisää hunaja, öljy timjami ja valkosipulin kynnet.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Pyörittele juureksia kulhossa, jotta mausteet leviävät tasaisesti juuresten pintaan.
Paahda uunipellillä 170° C uunissa kunnes juurekset ovat kypsiä ja kauniisti paahtuneita.
Voit käyttää myös muita juureksia saatavuuden ja makusi mukaan.

Screen Shot 2016-07-01 at 18.08.15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *