Spelttilakubrûlée

(4–6 annosta)

50 g (½ pss) spelttilakritsia
1,5 dl maitoa
2,75 dl kuohukermaa
50 g (n. 0,6 dl) täysruokosokeria
6 kananmunan keltuaista

keksimuru:

2 dl spelttikuitulisää
0,5 dl täysruokosokeria
1 tl tuoreen timjamin lehtiä
ripaus suolaa

Paloittele lakritsipalat veitsellä mahdollisimman pieneksi.  Mittaa kattilaan maito ja lakritsipalat. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes lakritsi  sulaa. Lisää kerma ja sokeri. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Vatkaa keltuaiset kevyesti rikki kulhossa. Kaada kuuma  kermamaito keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla  sekoittaen. Kaada massa crème brûlée -vuokiin ja nosta vuoat korkeareunaiseen uunivuokaan. Täytä vuoka vedellä niin, että vesi ulottuu crème brûlée -vuokien puoleen väliin. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.

Valmista keksimuru. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Sekoittele, anna sokerin rapeutua ja siirrä sitten lautaselle jäähtymään. Ripottele brûléen pinnalle juuri ennen tarjoamista.

spelttibrulee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.