Reseptejä

Spelt rouhepuuro

Spelt karkearouhe: Spelt rouhepuuro liedellä 3 dl Spelt karkearouhetta 1 l vettä 1 tl suolaa (vuorisuolaa) Kiehauta vesi ja lisää karkearouhe hyvin sekoittaen. Hauduta puuroa

KOKEILE RESEPTIÄ>>

Spelt-talkkuna hyve

(jälkiruokana neljälle) 1,5dl Kuohukerma 2 dl Maitorahkaa 1rkl sitruunamehua 3rkl Ruokosokeria 1dl Spelt-talkkunaa 3dl marjoja (tyrniä, vadelmia, puolukkaa) Sekoita rahkan joukkoon sokeri, talkkuna, marjat, sitruunamehu

KOKEILE RESEPTIÄ>>

Speltitto

(Alkuruokana kolmelle – lisäkkeenä neljälle) 300g Spelt-helmijyviä ½ sipuli, silputtuna 1 L kasvislientä tai vettä 1/2dl oliiviöljyä 200g (n.1L) sieniä, paistettuna (10g sienijauhetta tai kuivattuja

KOKEILE RESEPTIÄ>>

Salaatti täysjyvä-speltrouheesta, juureksista ja yrteistä

(Alkuruokana kolmelle – lisäkkeenä neljälle) 300g Täysjyvä-spelt rouhetta 2 nippua tuoretta persiljaa 1 nippu tilliä 1 nippu rukolaa 2 kevätsipulia 2-4 porkkanaa (riippuen koosta) 2

KOKEILE RESEPTIÄ>>

  • Luomu Spelt-Laku


    Tämä lisäaineeton laku sopii monille, jotka yleensä välttelevät makeisia, sillä pienikin määrä tyydyttää makeanhimon. Koostumus ei aiheuta sokerin kaltaisia vaikutuksia kehossa. Sisältää täysjyväspelttiä, kookosnektarisokeria ja kristallisuolaa.

  • Speltillä luonnollisesti parempaa


    Kirjassa tuodaan alkuvilja speltti
    jokaisen kotikeittiöön suomalaisten keittiömestareiden voimin.

    Mukana mm. Maija Silvennoinen,
    Kira Åkerström, Teresa Välimäki, Sasu Laukkonen, Heikki Ahopelto
    ja Arto Rastas. Kaikki reseptit noudattavat samaa ruokafilosofiaa: aitoa ja alkuperäistä, puhdasta ja luonnollista.

Luomuravintola PikkuBistro Kattilassa sykkii intohimo

Tampereen keskustassa ovensa hetki sitten avannut Pikkubistro Kattila on ravintola, jossa henkilökunta valmistaa annokset tunteella. Executive Chef Silvia del Carmen Castanon mukaan henkilökunta laittaa peliin

LUE LISÄÄ >>

SunSpelt mukana Herkkujen Suomi 2014 -tapahtumassa

Herkkujen Suomi on Helsingin Rautatientorilla 21.–23.8. järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa luomu- ja lähituottajat ympäri Suomen samaan paikkaan. Kotimaista ruokatuotantoa esittelevässä tapahtumassa kävijä pääsee tutustumaan  makuihin

LUE LISÄÄ >>

Gastrolaivalla risteillään ja nautitaan lähiruokaherkuista

Tampereen Laukontorin laiturissa päivisin keinuva Gastrolaiva M/S Tampere tarjoaa asiakkailleen lähellä tuotettuja herkkuja. — Arvostamme sitä, että ravintolassamme on tarjolla makuja, joita kuluttaja ei pysty

LUE LISÄÄ >>

Arto Rastas ja BarBurrito luottavat spelttiin

Huippukokin uutuusravintolassa herkut kääritään speltistä ja rukiista valmistetun lätyn sisään.  Arto Rastas hörppii kahvia vaaleasävyisessä ruokasalissa ravintola Villa Hakkarissa. Lempääläläinen ravintola on Rastaalle se paikka,

LUE LISÄÄ >>