Suomalainen luomukvinoa  400g

Kvinoa on gluteeniton ja maukas alkuperäiskasvi, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Suomessa viljelty kvinoa sopii erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Kvinoaa voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä ja puuroissa.

 

Ravintosisältö

Energiaa 1578 kj / 374 kcal
Proteiinia 13.6 g
Hiilihydraatteja 61.9 g
Rasvaa 6.6 g
Ravintokuitua 6.2 g
Natriumia 0.2 g

Kvinoan keittäminen:

Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä kuivaksi. Mittaa 3 dl vettä kattilaan. Lisää huuhdeltu kvinoa veteen, kun se on kiehumispisteessä. Keitä n. 8 min. miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla, kylmäpuristetulla öljyllä sekä voilla. Lisää halutessasi yrttejä ja mausteita. Ota virta pois levyltä, sekoita ainekset ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.