Aitoja makuelämyksiä puhtaasta Suomen luonnosta.

Maukas ja hyvää tekevä ruoka on intohimomme.

Kotimainen SunSpelt on erikoistunut alkuperäiskasvien tuotekehitykseen ja markkinointiin. Tarjontaamme kuuluu monipuolisesti laadukkaita spelttituotteita sekä suomalaista gluteenitonta kvinoaa ruuanlaittoon, leivontaan, herkutteluun ja lisukkeiksi. SunSpeltin toimintaa ohjaavat arvot ovat alkuperäisyys, eettisyys, ekologisuus, aitous ja puhtaus. Koko tuotantoketjumme toimii reiluuden periaatteen mukaan ja kaikki tuotteemme ovat luomua.

Sunspelt sai alkunsa vuonna 2000, kun yrityksen perustaja Kari Kaipainen sai käteensä pussillisen spelttihiutaleita ja totesi, että ”tämä on mun juttu”. Speltti on vienyt miehen mennessään ja tuonut mukanaan maukkaan ja monipuolisen tuoteperheen, jossa kaikki edustaa puhtainta luontoa. Alkuperäisyys, aitous ja vilpitön tapa toimia paremman ravitsemuksen puolesta ovat sisäänrakennettuja arvoja SunSpeltin toiminnassa. Nuoruuden ja luovuuden sekä käytännön ja kokemuksen yhdistäminen toimivaksi kokonaisuudeksi ajan hengessä on Karille pyhä periaate.

SunSpelt toimii yhteiskuntavastuullisesti. Ympäristövastuumme peruspilari on luonnon kunnioittaminen, alkuperäisyys ja tuotantomallin kestävyys. Kaikilla tuotteillamme on luomusertifikaatti. Sosiaalisen vastuun ytimenä on kunnioitus ihmisiä kohtaan, tasa-arvoisuus ja yksilöllisyys. Tuemme kaikessa toiminnassamme innovatiivisuutta ja luonnollisuutta.

Elämän täytyy maistua ja tuntua hyvälle. Sivustoltamme löydät kattavasti reseptejä ja tietoa tuotteistamme ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mihin hyvä ruoka on ensi askel.


Kari Kaipainen

Toimitusjohtaja & yrityksen perustaja