Tuulahdus pohjoista auringon paistetta

Kun maistat SunSpeltin tuotteita, huomaat välittömästi eron: runsaasti makua, korkeat ravintoarvot ja erinomainen laatu. SunSpeltin tuotteet ovat aitoja makuelämyksiä puhtaasta Suomen luonnosta. Tuotettu ilolla ja maustettu lämpimillä ajatuksilla. Maukas ja hyvää tekevä ruoka on intohimomme.

SunSpeltin tarina alkoi lähes 20 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja Kari Kaipainen sai käsiinsä pussillisen spelttiä ja rakastui oitis sen herättämiin mahdollisuuksiin. Kari päätti, että speltti on tuote, mitä maailma tarvitsi enemmän. Siitä alkoi SunSpeltin matka tarjota ihmisille tuotteita, joissa erityisesti speltin ainutlaatuinen maku on korostettu.

SunSpelt on alusta lähtien omistautunut valmistuttamaan herkullisia, korkealaatuisia, vastuullisesti, eettisesti ja reilusti tuotettuja tuotteita. Terveellistä ruokaa arkeen sekä kulinaristisiin elämyksiin. Aito ravintoa, joka tekee hyvää kehollemme eikä vahingoita ympäristöämme. Jokainen SunSpeltin tuote on luomua eikä sisällä lisä- ja säilöntäaineita.

Tuotevalikoimastamme löydät monipuolisesti tuotteita leivontaan, ruuanlaittoon ja herkutteluun.


Spelttimuro


Vuoden Luomutuote 2018!

Pieni ja pyöreä spelttimuro on aito ja hurmaava makuelämys, joka on tehty kahdesta luonnollisesta raaka-aineesta:speltistä ja suolasta. Yksinkertaisesti hyvä ja ravinteikas vaihtoehto. Spelttimuro maistuu hyvin maidon, viilin, jogurtin, hedelmien tai marjojen kanssa.

Rapsakka ja ravinteikas kaakao spelttimuro on valmistettu neljästä raaka-aineesta ilman lisäaineita. Muroissa on suklainen maku ja ne sopivat nautittavaksi hyvin maidon, mantelimaidon, jogurtin tai marjojen kanssa.

Aito, eettinen raakakaakao ja kookossokeri. Suomessa viljeltyä spelttiä.

Spelttimuro 200g

Kaakaospelttimuro 200g


Täysjyvä spelttipasta


Spelttitäysjyväpastat ovat erityisen maukkaita ja ravinteikkaita ja sopivat moniin käyttötarkoituksiin mm. salaatteihin, pastaruokiin ja lisäkkeenä. Aineksena 100% täysjyväspelttiä ja vettä.
sunspelt-cappelli
Cappelli 330g
sunspelt-fusilli
Fusilli 330g
sunspelt-pappardelle
Pappardelle 330g

Spelttipuuro


Spelttihiutale

Ohut spelthiutale on litistetty kokonaisesta speltjyvästä, eikä sitä ole käsitelty mitenkään muuten. Se sopii mainiosti puuroon. Voit myös korvata sillä osan muista jauhoista, kun leivot esimerkiksi sämpylöitä, leipää tai pizza- ja piirakkapohjia. Spelthiutaleet toimivat myös korppujauhona, paahdettuna myslissä sekä osana pihvi- ja pyörykkätaikinaa.

Spelttimanna

Spelt-täysjyvämanna on tehty kokonaisesta speltjyvästä. Keittoaika on lyhyt, vain 3 minuuttia. Spelt-täysjyvämannasta saat nopeasti maukkaan puuron tai vispipuuron. Lisäksi voit korvata täysjyvämannalla noin 20 – 40 % muista jauhoista, kun teet esimerkiksi pikkuleipiä, kakkuja, ohukaisia tai pullaa. Sopii myös kalojen panerointiin, leivitykseen ja korppujauhoksi.

Hiutale 500g
Spelttimanna 500g

Lisukkeet


Suomalainen kvinoa

Kvinoa on gluteeniton ja maukas alkuperäiskasvi, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Suomessa viljelty kvinoa sopii erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Kvinoaa voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä ja puuroissa.

Speltti risottojyvä

Speltti risottojyvä on hiottu kokonaisesta speltjyvästä. Se toimii mainiosti ruoanlaitossa riisin tapaan. Voit käyttää speltti risottojyvää lisäkkeenä, risotoissa, pilahveissa, wokeissa ja puuroissa. Risottojyvät sopivat myös pata- ja laatikkoruokiin sekä piirakoiden täytteeksi. Kokeile myös paahdettuna keittoihin!

Suomalainen kvinoa 400g
Speltti risottojyvä 500g

Spelttijauhot


Alkuvehnäjauho

Spelt-alkuvehnäjauho on tehty jyvän ydinosasta. Se sopii monenlaiseen leivontaan, kuten pullaan, korvapuusteihin, ohukaisiin, pannukakkuun, kastikkeisiin, pizza- ja piirakkapohjiin, kakkuihin, torttuihin, muffineihin ja pikkuleipiin.

Täysjyväjauho

Spelt-täysjyväjauho on kokojyväjauhoa, joka on jauhettu kokonaisesta speltjyvästä. Se sopii kaikenlaiseen leivontaan, kuten leipään, sämpylöihin sekä pizza- ja piirakkapohjiin.

Alkuvehnäjauho 700g

Täysjyväjauho 800g