Suomalainen luomukvinoa 400g
Kvinoa on gluteeniton ja maukas alkuperäiskasvi, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Suomessa viljelty kvinoa sopii erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Kvinoaa voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä ja puuroissa.
Ravintosisältö
Energiaa | 1578 kj / 374 kcal |
Proteiinia | 13.6 g |
Hiilihydraatteja | 61.9 g |
Rasvaa | 6.6 g |
Ravintokuitua | 6.2 g |
Natriumia | 0.2 g |
Kvinoan keittäminen:
Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä kuivaksi. Mittaa 3 dl vettä kattilaan. Lisää huuhdeltu kvinoa veteen, kun se on kiehumispisteessä. Keitä n. 8 min. miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippurilla, kylmäpuristetulla öljyllä sekä voilla. Lisää halutessasi yrttejä ja mausteita. Ota virta pois levyltä, sekoita ainekset ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.