Spelt-täysjyvämanna 500g

Spelt-täysjyvämanna on tehty kokonaisesta spelttijyvästä. Keittoaika on lyhyt, vain 3 minuuttia. Spelt-täysjyvämannasta saat nopeasti maukkaan puuron tai vispipuuron.

Lisäksi voit korvata täysjyvämannalla noin 20 – 40 % muista jauhoista, kun teet esimerkiksi pikkuleipiä, kakkuja, ohukaisia tai pullaa.
Sopii myös kalojen panerointiin, leivitykseen ja korppujauhoksi. Speltillä leivottaessa taikina jätetään normaalia löysemmäksi – voit korvata mitkä tahansa muut jauhot joko osittain tai kokonaan. Spelt on maukas ja ravinteikas alkuperäisvilja. Se sopii kaikenlaiseen leivontaan ja ruoanlaittoon.

Ravintosisältö

Energiaa 1370 kj / 324 kcal
Proteiinia 13.2 g
Hiilihydraatteja 60.1 g
Rasvaa 3.1 g
Ravintokuitua 10.4 g
Natriumia 0.4 g

Mannaryynipuuro

  • 2,5 dl spelttimannaryynejä litraan nestettä (vesi, vesi/maito, maito, vesi/soijakerma, soijakerma tms.)
  • Keitä n. 3 min. ja anna hautua hetki kannen alla.