Spelt-täysjyvämanna 500g
Spelt-täysjyvämanna on tehty kokonaisesta spelttijyvästä. Keittoaika on lyhyt, vain 3 minuuttia. Spelt-täysjyvämannasta saat nopeasti maukkaan puuron tai vispipuuron.
Lisäksi voit korvata täysjyvämannalla noin 20 – 40 % muista jauhoista, kun teet esimerkiksi pikkuleipiä, kakkuja, ohukaisia tai pullaa.
Sopii myös kalojen panerointiin, leivitykseen ja korppujauhoksi. Speltillä leivottaessa taikina jätetään normaalia löysemmäksi – voit korvata mitkä tahansa muut jauhot joko osittain tai kokonaan. Spelt on maukas ja ravinteikas alkuperäisvilja. Se sopii kaikenlaiseen leivontaan ja ruoanlaittoon.
Ravintosisältö
Energiaa | 1370 kj / 324 kcal |
Proteiinia | 13.2 g |
Hiilihydraatteja | 60.1 g |
Rasvaa | 3.1 g |
Ravintokuitua | 10.4 g |
Natriumia | 0.4 g |
Mannaryynipuuro
- 2,5 dl spelttimannaryynejä litraan nestettä (vesi, vesi/maito, maito, vesi/soijakerma, soijakerma tms.)
- Keitä n. 3 min. ja anna hautua hetki kannen alla.