Sieni-tomaattipiirakka
(n. 16 palaa)
pohja:
250 g voita
1,5 dl spelttikarkearouhetta
3,5 dl spelttitäysjyväjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
250 g palsternakkasosetta (kuori ja paloittele palsternakat, keitä kypsiksi ja soseuta)
täyte:
2 rkl öljyä
3 dl ryöpättyjä sieniä tai 6 dl tuoreita sieniä hienonnettuna
2 dl purjosipulia hienonnettuna
0,5 tl kuivattua kotimaista timjamia
0,5 tl kuivattua kotimaista oreganoa
suolaa, mustapippuria
4 tomaattia
3 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 rkl spelttitäysjyväjauhoja
1 dl kotimaista kovaa juustoa raastettuna
Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhot sekä leivinjauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää palsternakkasose ja sekoita. Levitä taikina pyöreään piirasvuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 30 cm. Painele taikina myös vuoan reunoille. Laita vuoka hetkeksi kylmään.
Valmista täyte. Kuullota öljyssä sienet ja purjosipuli. Mausta timjamilla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä. Viipaloi tomaatit. Laita pohja 200-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.
Sekoita kananmunat, kermaviili, jauhot ja juustoraaste tasaiseksi seokseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä taikinan päälle viipaloidut tomaatit ja sienitäyte. Kaada pinnalle kermaviiliseos. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt. Nauti raikkaan vihreän salaatin kera. Tästä piirakasta riittää isommallekin porukalle.