Punajuurikvinoaa ja avokadoa

(2 isoa tai 4 pientä annosta)

4 dl kasvislientä
2 dl kotimaista luomukvinoaa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl kuivattua kotimaista timjamia
1 pieni punasipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punajuurta kuorittuna ja pieniksi kuutioituna
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 dl pähkinöitä rouhittuna
4 rkl kurpitsansiemeniä
1 iso kypsä avokado kuutioina
tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. persiljaa, rucolaa, basilikaa tai korianteria)

Kiehauta kasvisliemi. Huuhtele kvinoa lämpimällä vedellä tiheässä siivilässä ja valuta kuivaksi. Kuullota öljyssä paistinpannulla timjami, sipulit ja punajuurikuutiot. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kvinoa ja kuuma kasvisliemi. Sekoita kunnes kiehahtaa. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 8 minuuttia välillä sekoittaen kunnes neste on imeytynyt. Kvinoa menee nopeasti ylikypsäksi ja liisteröityy, joten ole varovainen kun kypsennät sitä. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku. Sekoita kevyesti joukkoon rouhitut pähkinät ja kurpitsansiemenet.

Annostele punajuurikvinoa neljälle lautaselle. Ripottele pinnalle avokadokuutiot sekä yrtit ja nauti. Tämä on myös hyvä lisäke liha-, broileri- ja kalaruoille.Maija_punajuuri-avokadosalaatti_00006_FINAL-small

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.