Speltitto
(Alkuruokana kolmelle – lisäkkeenä neljälle)
300g Spelt-helmijyviä
½ sipuli, silputtuna
1 L kasvislientä tai vettä
1/2dl oliiviöljyä
200g (n.1L) sieniä, paistettuna
(10g sienijauhetta tai kuivattuja sieniä)
2dl Parmesan raastetta
1rlk voita
Persiljaa
Mustapippuria
Kuullota sipulia oliiviöljyssä, kunnes sipuli on pehmennyt kunnolla.
Lisää jyvät ja kuullota niitä 1min kunnes jyvät ovat lämminneet kunnolla
Lisää vesi tai liemi ja keitä 40-45 min sekoittaen välillä, kunnes jyvät ovat maistettaessa kypsiä ja pehmeitä. Siivilöi pois ylimääräinen neste tarvittaessa ja lisää sienet.
Lisää raastettu juusto, voi ja persilja ja sekoita kunnes juusto on kokonaan sulanut jyvien joukkoon.
Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena.