Salaatti täysjyvä-spelttirouheesta, juureksista ja yrteistä
(Alkuruokana kolmelle – lisäkkeenä neljälle)
300g Täysjyvä-spelt rouhetta
2 nippua tuoretta persiljaa
1 nippu tilliä
1 nippu rukolaa
2 kevätsipulia
2-4 porkkanaa (riippuen koosta)
2 punajuurta
1 valkosipulin kynsi
1dl neitsytoliiviöljyä
2rlk sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa ja pippuria
Kuori ja kuutio porkkanat. Kypsennä punajuuret paahtamalla tai keittämällä
Mittaa kattilaan 300g spelt rouhetta, kaksinkertaisesti vettä suhteessa rouheeseen ja 1 rlk suolaa
Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n 30 minuuttia, lisää porkkana kuutiot ja kypsennä vielä 3 min tai kunnes jyvät ovat pehmeitä ja kypsiä.
Jäähdytä jyvät ja porkkanat siivilässä
Pese, nypi, kuivaa ja pilko yrtit
Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Kuori ja pilko punajuuret.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi vuohenjuuston kanssa.
Hei!
Määrät puuttuvat keitto-ohjeesta.
Hei Riitta! Kiitos kommentista! Määrät ovat lisätty nyt keitto-ohjeeseen 🙂