Kermainen juuressosekeitto

(6 annosta)

750 g porkkanoita
250 g juuriselleriä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
suolaa
ripaus sokeria
0,5 l vettä
1 l täysmaitoa
1 hapokas iso omena kuutioina
nokare voita
1 limetin kuori raastettuna ja mehu

Tarjoiluun: spelttileipää

Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipulit ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää sitten juurekset sekä puolet inkivääristä. Mausta suolalla ja sokerilla. Lisää vesi ja anna kiehua pari minuuttia. Lisää sitten maito ja keitä kasvikset kypsäksi (n. 15 minuuttia). Kuutioi omena ja lisää omenakuutiot keiton joukkoon. Keitä vielä hetki. Kaada osa keitinliemestä talteen.

Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi keitoksi. Lisää tarvittaessa keitinlientä niin, että saat sopivan paksuista keittoa. Lisää joukkoon voi sekä limetin raastettu kuori. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää myös loput raastetusta inkivääristä. Kiehauta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria. Jos pidät tulisemmasta keitosta, niin mausta keitto tuoreella chilillä. Tarjoa keitto hyvän spelttileivän kera.

Cream_of_vegetable_soup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.