Savukalakeittoa ja savustettua sipulia
(4 annosta alkuruoaksi)
Savustettua sipulia
3 keltasipulia savustuspussiin
1 tl suolaa
2 dl spelttitalkkunaa
50 g voita
Savukalakeitto
4 perunaa
2 porkkanaa
2 dl kermaa
4 dl maitoa
1tl suolaa
½ ruukkua rakuunaa
200 g lämminsavulohta
Kuori ja puolita sipulit. Savusta uunissa savustuspussin ohjeen mukaisesti tai savustuspöntössä noin 15 minuuttia. Jäähdytä sipulit. Leikkaa sipulit 4 osaan. Mausta ne suolalla ja pyörittele talkkunassa. Paista sipulit voissa rapeiksi.
Kuori ja pilko perunat ja porkkanat kuutioiksi. Keitä ne kermamaidossa melkein kypsiksi ja mausta kevyesti suolalla. Lisää joukkoon rakuunanlehdet ja ota keitto pois hellalta. Lisää savukala paloina. Tarjoa keitto savustettujen talkkunasipulien kanssa.
Tämän keiton kanssa sopii esimerkiksi villinä kerätty ketunleipä, suolaheinä tai siankärsämö. Metsään vaan keräilemään!