Lakukakku
(10–12 annosta)
150 g spelttilakuja
150 g voita
0,75 dl kermaa
4 kananmunaa
2 dl kookossokeria
4,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl vuorisuolaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,5 dl tomusokeria
Koristeluun:
50 g spelttilakuja
Hienonna lakritsi veitsellä erittäin pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi, kerma ja lakritsipalat. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes laku sulaa. Jäähdytä seos.
Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää jauho-suolaseos ja sekoita. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt kerma-lakritsiseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja kuorruta jäähtynyt kakku. Koristele lakupaloilla.