Spelttilakubrûlée
(4–6 annosta)
50 g (½ pss) spelttilakritsia
1,5 dl maitoa
2,75 dl kuohukermaa
50 g (n. 0,6 dl) täysruokosokeria
6 kananmunan keltuaista
keksimuru:
2 dl spelttikuitulisää
0,5 dl täysruokosokeria
1 tl tuoreen timjamin lehtiä
ripaus suolaa
Paloittele lakritsipalat veitsellä mahdollisimman pieneksi. Mittaa kattilaan maito ja lakritsipalat. Kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes lakritsi sulaa. Lisää kerma ja sokeri. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Vatkaa keltuaiset kevyesti rikki kulhossa. Kaada kuuma kermamaito keltuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada massa crème brûlée -vuokiin ja nosta vuoat korkeareunaiseen uunivuokaan. Täytä vuoka vedellä niin, että vesi ulottuu crème brûlée -vuokien puoleen väliin. Paista 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Jäähdytä jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Valmista keksimuru. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna. Sekoittele, anna sokerin rapeutua ja siirrä sitten lautaselle jäähtymään. Ripottele brûléen pinnalle juuri ennen tarjoamista.