Tiikerikakku

200 g voita
2 dl täysruokosokeria
3 kananmunaa
2 dl spelttikakkujauhoja
2 dl spelttisämpyläjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl mustikkajauhetta (esim. Biokia)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakao- ja mustikkajauhe. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja lisää kerma. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota ⅓ taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakao- sekä mustikkajauhe. Kaada voideltuun ja spelttijauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten väliin tummaa ja lopuksi taas vaaleaa. Sekoita taikinaa esim. haarukalla tai cocktailtikulla, niin saat kakkuun tiikerikuvion. Paista 175-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Marble_Cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.