Spelttisämpylät

5 dl vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 rkl sokeria (esim. täysruokosokeria)
1 ½ tl kristallisuolaa
noin 12 dl Spelt sämpyläjauhoja
2 rkl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää suola ja sokeri ja osa jauhoista. Vatkaa hetki vellimäistä seosta vispilällä. Alusta taikinaan jauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia. Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se paloiksi. Pyörittele palat sämpylöiksi ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 30 minuuttia. Halutessasi voitele sämpylät esimerkiksi vedellä tai maidolla ja ripottele päälle auringonkukan-,seesaminsiemeniä tai spelthiutaleita. Paista sämpylät 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 12 minuuttia.

Screen Shot 2016-06-23 at 13.02.52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.