Lakukakku

(10–12 annosta)

150 g spelttilakuja
150 g voita
0,75 dl kermaa
4 kananmunaa
2 dl kookossokeria
4,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl vuorisuolaa

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,5 dl tomusokeria

Koristeluun:

50 g  spelttilakuja

Hienonna lakritsi veitsellä erittäin pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi, kerma ja lakritsipalat. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes laku sulaa. Jäähdytä seos.

Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää jauho-suolaseos ja sekoita. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt kerma-lakritsiseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hyvin.

Sekoita kuorrutuksen ainekset ja kuorruta jäähtynyt kakku.  Koristele lakupaloilla.

Licorice_Cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.