Spelttifusillipastaa ja yrttipestoa

(Pääruokana kahdelle tai lisäkkeenä kolmelle)

Parmesanjuusto, basilika ja pinjansiemenet ovat perinteinen yhdistelmä,
mutta voit halutessasi yhdistellä vaikkapa tilliä, ruccolaa, villiyrttejä,
saksanpähkinöitä ja mitä tahansa kovaa juustoa.

330g SunSpelt täysjyväfusillipastaa
1,5dl yrtttien lehtiä
1 valkosipulin kynsi
1/4dl pähkinöitä
1/3dl raastettua juustoa
1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Huuhdo ja kuivaa yrtit tarvittaessa ja nypi pois kaikki kovat varret.
Aloita sekoittamalla kiinteät aineet tehosekoittimessa, yleiskoneessa tai
sauvasekoittimen kannussa tasaiseksi massaksi. Lisää öljy vähän
kerrallaan sekoittaen jatkuvasti.

Kiehauta 3 litraa vettä ja lisää 3rkl suolaa.

Keitä pastaa 4 minuuttia ja valuta kuivaksi siivilässä.

Sekoita pesto vastakeitetyn pastan joukkoon ja mausta suolalla.

Halutessasi voit lisätä vielä raastettua juustoa ja vaikkapa keitettyjä
neulapapuja, parsaa tai parsakaalia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.