Pähkinäinen speltti-porkkanakakku
(n. 12 annosta)
3 munaa
1 dl ruokosokeria
1 dl rypsiöljyä
3 porkkanaa hienona raasteena
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl pähkinärouhetta
1 rkl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun:
1 tl voita tai margariinia
n. 2 rkl spelttijauhoja tai -hiutaleita
Päälle:
200 g kevyttuorejuustoa (rasvaa 2 %)
1 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
Koristeeksi:
pähkinärouhetta, mantelilastuja
(kehäkukan terälehtiä)
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja ruokosokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää porkkanaraaste sekä ananasmurska liemineen vaahdon joukkoon. Sekoita keskenään speltti- ja vehnäjauhot, pähkinärouhe, mausteet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja spelttijauhoilla tai -hiutaleilla jauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan. Paista noin 45 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Mausta tuorejuusto tomusokerilla, vaniljasokerilla ja raastetulla sitruunankuorella. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pähkinärouheella, paahdetuilla mantelilastuilla tai kehäkukan terälehdillä.
(resepti ja kuva: www.ruoka.fi)