Speltti-Vispipuuro 

1 l vettä
4 dl tuoretta tai pakastepuolukkaa
2 dl spelttimannaryynejä
1 dl sokeria
ripaus suolaa
Kiehauta vesi, ja keitä noin marjoja 10 minuuttia, ja survo sitten sauvasekoittimella. Lisää marjamassaan sokeri, suola ja mannaryynit. Anna hautua välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja lopuksi vatkaa vispipuuro kuohkeaksi. Nauti maidon ja marjojen kanssa.

Voit myös lisätä reseptiin vaniljatangon tai ripauksen vaniljasokeria. Jos haluat vähentää valkoista sokeria, korvaa osa sokerista hunajalla tai makeutusaineella tai muilla makeilla marjoilla.

5 thoughts on “Vispipuuro

 1. Hei,
  Kuulostaa oudolta suhteelta, jos vettä laitetaan 1l ja mannaa 1,5dl. Eikö siitä tule liian vetelää puuroksi?

  1. Hei Lea! Kiitos viestistäsi. Tuo litra nestettä ja 1,5 dl mannaryynejä on mannapuurolle yleisesti käytetty mittasuhde ja muistaakseni tällä ohjeella tehty vispimannapuuro ei ollut liian vetelää, mutta saatoin hauduttaa sitä hitusen ohjeen aikaa pidempää. Terkuin Annika

 2. Vesivelliä tuli kun tein ohjeen mukaan.
  Ei tarvitse enää tällä ohjeella tehdä.
  Tuli puolukkajuomaa…?

  1. Hei Sanna! Ikävä kuulla että resepti ei toiminut! Eri viljaerät voivat käyttätyä hieman eri tavalla, ensi kerralla mannaa voisi lisätä vähän ja 1.5 dl sijasta käyttää esimerkiksi 2 dl. Lisäksi hieman pidempi haudutusaika voisi auttaa. Mukavaa kevään jatkoa 🙂

 3. Laitan 2 dl suurimoita, vaikka haudutan puuroa jonkin aikaa. Vanilja antaa hyvää makua. Saman tekee myös kaneli, jota lisään puuroon ennen vatkaamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.