Luomuliitto on valinnut SunSpeltin Spelttikuitulisät vuoden 2016 luomutuotteiksi. Keväällä niin urheilijoiden kuin herkuttelijoidenkin sydämet valloittaneet uutuustuotteet ovat saaneet kiitosta erityisesti pehmeästä maustaan, proteiini- ja kuitupitoisuuksistaan sekä monikäyttöisyydestään.

Spelttikuitulisät sopivat sellaisinaan smoothien, jukurtin tai puuron sekaan, ja niitä voi käyttää myös erilaisissa jälkiruuissa sekä leivonnassa. Spelttikuitulisien makuvaihtoehtoina ovat kirpsakas tyrnimarja ja makea mustikka, jotka vievät kulinaristit makumatkalle puhtaan suomalaisen luonnon siimekseen – ankaran luontomme kasvattamia vitamiineja unohtamatta!

Speltti- ja kvinoatuotteistaan tunnettu SunSpelt on erikoistunut suomalaiseen luomu- ja lähituotantoon sekä alkuperäislajikkeiden tuotekehitykseen.

“Halusimme tuoda markkinoille helppokäyttöisen luomutuotteen ja superruuan, jonka tyylikäs ja herkullinen ulkoasu houkuttelee myös uusia kuluttajia aidon ja alkuperäisen suomalaisen lähiruuan maailmaan. Jo pieni määrä Spelttikuitulisää tuo kylläisyyden tunteen. Speltti on oikeaa superravintoa, ja luonnollinen ruoka imeytyy tunnetusti hyvin”, SunSpeltiä jo 15 vuotta luotsannut ja kansainvälisiä markkinoita parhaillaan haltuun ottava toimitusjohtaja Kari Kaipainen kertoo.

Speltti on jalostamaton vilja, joka on säilyttänyt alkuperäisen koostumuksensa läpi historian. Se on luonnonmukaista ravintoa sekä ihmisille että eläimille. Speltti sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä aineenvaihdunnalle ja hermoston toiminnalle. Lisäksi speltissä on kaikki kehon tarvitsemat aminohapot, 13–18 % siitä on hyvälaatuista proteiinia. Speltti sisältää myös erilaisia kivennäis- ja hivenaineita sekä kuitua. Se sopii hyvin suolisto-ongelmista kärsiville ja jopa joillekin vilja-allergisille. Speltti sulaa elimistössä hyvin ja imeytyy helposti.

Spelttituotteiden lisäksi SunSpeltin valikoimiin kuuluu suomalainen luomukvinoa. Kvinoa on ravinteikas ja gluteeniton siemenkasvi, joka on sukua jauhosavikalle, nokkoselle ja pinaatille. Kasvi oli aikoinaan Etelä-Amerikan alkuperäisväestön perusravintoa, mutta SunSpeltin luomuviljelijät ovat saaneet sen kasvamaan hyvin myös Suomen arktisissa oloissa.

”Innovatiivista ja ennakkoluulotonta alkuperäiskasvien tuotekehitystämme ohjaavat arvomme ovat alkuperäisyys, eettisyys, ekologisuus, aitous ja puhtaus.”

Vuoden Luomutuote 2016 -palkinnon jakaneen Luomuliiton missiona on edistää suomalaista luomutuotantoa sekä yritys- ja kuluttajatoimintaa. Pyrkimyksenä on saada luomun hyödyt tehokkaammin yhteiskunnan ja maaseudun käyttöön, edesauttaa monipuolista ruuantuotantoa ja reiluja markkinointikanavia. Parempi peltomaan hoito sekä lisä- ja torjunta-aineiden vähentäminen suojelevat ainutlaatuisten suomalaisten alkuperäislajikkeidemme kasvuympäristöä ja vesistöjämme, kun vältytään turhilta ravinnevalumilta.

”Koko tuotantoketjumme toimii reiluuden periaatteen mukaan ja kaikki tuotteet ovat luomua. Haluamme tehdä tiivistä tiimityötä myös alan muiden toimijoiden kanssa”, Kaipainen toteaa

screen-shot-2016-10-06-at-17-00-21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.