Tiesitkö, että uudet marja-spelttikuitulisät sopivat mainosti myös leivontaan ja ruuanlaittoon? Annekatariinan reseptillä tyrnispelttikuitulisästä syntyy täyteläinen, suussasulava ja ravitseva granola, joka sopii mutusteltavaksi erityisesti nyt kylmään ja pimeää talviaikaan. Puhtia uudelle viikolle 🙂.

Tyrni-hunaja granola

1,5 dl SunSpelt Speltti-kuitulisä Tyrni
5 dl SunSpelt Spelt Hiutale
1/2 tl suolaa
2 tl kanelia

3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä

2 dl kookoslastuja/hiutaleita

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
Sekoita keskenään kuitulisä, spelttihiutaleet, suola ja kaneli. Sulata esimerkiksi kattilassa hunaja ja kookosöljy. Kaada kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja nosta uuniin 10 minuutiksi, kääntele granolaa lusikalla, jotta massa paistuu tasaisesti. Lisää myös kookoslastut ja jatka paistamista noin 5 minuuttia, kunnes kookos on saanut myös väriä.
Anna granolan jäähtyä kokonaan ennen purkittamista ilmatiiviiseen astiaan. Nauti esimerkiksi täysirasvaisen luomu jogurtin kanssa!

Lisää reseptejä: https://annekatariina.com

granola-10

One thought on “Tyrni-hunaja granola

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.