Tuulahdus pohjoista auringon paistetta

Kun maistat SunSpeltin tuotteita, huomaat välittömästi eron: runsaasti makua, korkeat ravintoarvot ja erinomainen laatu. SunSpeltin tuotteet ovat aitoja makuelämyksiä puhtaasta Suomen luonnosta. Tuotettu ilolla ja maustettu lämpimillä ajatuksilla. Maukas ja hyvää tekevä ruoka on intohimomme.

SunSpeltin tarina alkoi lähes 20 vuotta sitten, kun yrityksen perustaja Kari Kaipainen sai käsiinsä pussillisen spelttiä ja rakastui oitis sen herättämiin mahdollisuuksiin. Kari päätti, että speltti on tuote, mitä maailma tarvitsi enemmän. Siitä alkoi SunSpeltin matka tarjota ihmisille tuotteita, joissa erityisesti speltin ainutlaatuinen maku on korostettu.

SunSpelt on alusta lähtien omistautunut valmistuttamaan herkullisia, korkealaatuisia, vastuullisesti, eettisesti ja reilusti tuotettuja tuotteita. Terveellistä ruokaa arkeen sekä kulinaristisiin elämyksiin. Aito ravintoa, joka tekee hyvää kehollemme eikä vahingoita ympäristöämme. Jokainen SunSpeltin tuote on luomua eikä sisällä lisä- ja säilöntäaineita.

Tuotevalikoimastamme löydät monipuolisesti tuotteita leivontaan, ruuanlaittoon ja herkutteluun.


Spelttimuro


Vuoden Luomutuote 2018!

Pieni ja pyöreä spelttimuro on aito ja hurmaava makuelämys, joka on tehty kahdesta luonnollisesta raaka-aineesta:speltistä ja suolasta. Yksinkertaisesti hyvä ja ravinteikas vaihtoehto. Spelttimuro maistuu hyvin maidon, viilin, jogurtin, hedelmien tai marjojen kanssa.

Spelttimuro 200g

Spelttinäkkäri


SunSpeltin rapsakan herkulliset näkkärit on leivottu 100%:sti kotimaisesta luomuspeltistä, eivätkä ne sisällä muita viljoja. Näkkärit on juureen leivottu, ohutta, rapeaa ja täysiarvoisen ravinteikasta

Täysjyvä Näkkileipä 240g
Mustikka Näkkileipä 240g

Spelttilaku


Spelttilaku on herkullinen ja parempi valinta herkutteluun, kun makean nälkä iskee. Vain luonnollisia ja luomulaatuisia raaka-aineita. Sisältää täysjyväspelttiä jopa 32%.

Spelttilakupussi 80g
Spelttipatukka 28g


Täysjyvä spelttipasta


Spelttitäysjyväpastat ovat erityisen maukkaita ja ravinteikkaita ja sopivat moniin käyttötarkoituksiin mm. salaatteihin, pastaruokiin ja lisäkkeenä. Aineksena 100% täysjyväspelttiä ja vettä.
sunspelt-cappelli
Cappelli 330g
sunspelt-fusilli
Fusilli 330g
sunspelt-pappardelle
Pappardelle 330g

Spelttipuuro


Spelttihiutale

Ohut spelthiutale on litistetty kokonaisesta speltjyvästä, eikä sitä ole käsitelty mitenkään muuten. Se sopii mainiosti puuroon. Voit myös korvata sillä osan muista jauhoista, kun leivot esimerkiksi sämpylöitä, leipää tai pizza- ja piirakkapohjia. Spelthiutaleet toimivat myös korppujauhona, paahdettuna myslissä sekä osana pihvi- ja pyörykkätaikinaa.

Spelttimanna

Spelt-täysjyvämanna on tehty kokonaisesta speltjyvästä. Keittoaika on lyhyt, vain 3 minuuttia. Spelt-täysjyvämannasta saat nopeasti maukkaan puuron tai vispipuuron. Lisäksi voit korvata täysjyvämannalla noin 20 – 40 % muista jauhoista, kun teet esimerkiksi pikkuleipiä, kakkuja, ohukaisia tai pullaa. Sopii myös kalojen panerointiin, leivitykseen ja korppujauhoksi.

Hiutale 500g
Spelttimanna 500g

Lisukkeet


Suomalainen kvinoa

Kvinoa on gluteeniton ja maukas alkuperäiskasvi, joka on kotoisin Etelä-Amerikasta. Suomessa viljelty kvinoa sopii erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Kvinoaa voidaan käyttää mm. lisäkkeissä, risotoissa, salaateissa, piirakantäytteissä ja puuroissa.

Karkearouhe

Spelt-karkearouhe on tehty kokonaisesta speltjyvästä. Rouhe sopii salaatteihin, puuroihin sekä monenlaisiin pata- ja laatikkoruokiin ja lisäkkeisiin. Kokeile rouhetta myös liotettuna tai keitettynä leipä- tai sämpylätaikinassa!

Helmisuurimo

Spelt-helmijyvä on hiottu kokonaisesta speltjyvästä. Se toimii mainiosti ruoanlaitossa riisin tapaan. Voit käyttää spelt-helmijyviä lisäkkeenä, risotoissa, pilahveissa, wokeissa ja puuroissa. Helmijyvät sopivat myös pata- ja laatikkoruokiin sekä piirakoiden täytteeksi. Kokeile myös paahdettuna keittoihin!

Suomalainen kvinoa 400g
sunspelt-karkearouhe
Karkearouhe 500g
Helmisuurimo 500g

Spelttijauhot


Erikoishienojauho

Spelt-erikoishienojauho on tehty jyvän ydinosasta. Se sopii monenlaiseen leivontaan, kuten pikkuleipiin, kastikkeisiin, pullaan ja korvapuusteihin. Voit käyttää sitä myös osana muita jauhoja pizza- ja piirakkapohjissa, leivässä ja sämpylöissä.

Alkuvehnäjauho

Spelt-alkuvehnäjauho on tehty jyvän ydinosasta. Se sopii monenlaiseen leivontaan, kuten pullaan, korvapuusteihin, ohukaisiin, pannukakkuun, kastikkeisiin, pizza- ja piirakkapohjiin, kakkuihin, torttuihin, muffineihin ja pikkuleipiin.

Talkkunajauho

100 % spelt-talkkunajauho on tehty keitetystä ja paahdetusta speltjyvästä. Aromaattisen ja pehmeän makunsa ansiosta talkkunajauho sopii moneen käyttöön. Voit lisätä sitä viiliin, jogurttiin, piimään, puuroon, pirtelöön, smoothiehen, jäätelöön sekä erilaisiin jälkiruokiin. Lisäksi voit korvata sillä osan muista jauhoista, kun leivot esimerkiksi leipää, sämpylöitä, kakkuja ja pikkuleipiä.

sunspelt-erikoishienojauho
Erikoishienojauho 500g
Alkuvehnäjauho 700g
talkkuna
Talkkuna 450g

Sämpyläjauho

Spelt-sämpyläjauho on valmis sekoitus useita erilaisia speltjauhoja. Se sopii monenlaiseen leivontaan, kuten sämpylöihin, leipään sekä pizza- ja piirakkapohjiin. Speltillä leivottaessa taikina jätetään normaalia löysemmäksi – voit korvata mitkä tahansa muut jauhot joko osittain tai kokonaan.

Täysjyväjauho

Spelt-täysjyväjauho on kokojyväjauhoa, joka on jauhettu kokonaisesta speltjyvästä. Se sopii kaikenlaiseen leivontaan, kuten leipään, sämpylöihin sekä pizza- ja piirakkapohjiin.

Hiivaleipäjauho

Spelt-hiivaleipäjauho on tehty jyvän kuoren ja ydinosan välisestä jauhokerroksesta. Se sopii monenlaiseen leivontaan, kuten leipään, sämpylöihin, pizza- ja piirakkapohjiin, lettuihin, pannukakkuun, pullaan, pikkuleipiin ja kastikkeisiin.

sunspelt-sampylajauho
Sämpyläjauho 800g
Täysjyväjauho 800g
sunspelt-hiivaleipajauho Hiivaleipäjauho 500g