Salaatti täysjyvä-spelttirouheesta, juureksista ja yrteistä

(Alkuruokana kolmelle – lisäkkeenä neljälle)

300g Täysjyvä-spelt rouhetta
2 nippua tuoretta persiljaa
1 nippu tilliä
1 nippu rukolaa
2 kevätsipulia
2-4 porkkanaa (riippuen koosta)
2 punajuurta
1 valkosipulin kynsi
1dl neitsytoliiviöljyä
2rlk sitruunamehua tai viinietikkaa
suolaa ja pippuria

Kuori ja kuutio porkkanat. Kypsennä punajuuret paahtamalla tai keittämällä

Mittaa kattilaan x desiä spelt rouhetta, x desiä vettä ja 1 rlk suolaa

Kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n xx minuuttia, lisää porkkana kuutiot ja kypsennä vielä 3 min tai kunnes jyvät ovat pehmeitä ja kypsiä.

Jäähdytä jyvät ja porkkanat siivilässä

Pese, nypi, kuivaa ja pilko yrtit

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Kuori ja pilko punajuuret.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi vuohenjuuston kanssa.

 salaatti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *