Vispipuuro puolukasta
respeti blogista: www.vatsasekaisinkilinkolin.blogspot.fi
1 litra vettä
1 ½ dl spelttimannasuurimoita
4 dl puolukoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
Halkaise vaniljatanko pitkittäissuunnassa ja raaputa siemenet kiehuvaan veteen. Lisää veteen puolukat, sokeri sekä vaniljatanko. Anna seoksen kiehua viitisen minuuttia ja poista tanko. Vispilöi sekaan mannasuurimot ja keitä puuroa viisi minuuttia samalla sekoitellen.
Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Jos korvaat vaniljatangon -sokerilla, lisää se vasta jäähtyneeseen puuroon ennen vatkaamista.
Nauti vispipuuro kylmänä esim. maidon tai kerman kanssa.
Hei,
Kuulostaa oudolta suhteelta, jos vettä laitetaan 1l ja mannaa 1,5dl. Eikö siitä tule liian vetelää puuroksi?
Hei Lea! Kiitos viestistäsi. Tuo litra nestettä ja 1,5 dl mannaryynejä on mannapuurolle yleisesti käytetty mittasuhde ja muistaakseni tällä ohjeella tehty vispimannapuuro ei ollut liian vetelää, mutta saatoin hauduttaa sitä hitusen ohjeen aikaa pidempää. Terkuin Annika
Vesivelliä tuli kun tein ohjeen mukaan.
Ei tarvitse enää tällä ohjeella tehdä.
Tuli puolukkajuomaa…😞
Hei Sanna! Ikävä kuulla että resepti ei toiminut! Eri viljaerät voivat käyttätyä hieman eri tavalla, ensi kerralla mannaa voisi lisätä vähän ja 1.5 dl sijasta käyttää esimerkiksi 2 dl. Lisäksi hieman pidempi haudutusaika voisi auttaa. Mukavaa kevään jatkoa 🙂