Tervetuloa tutustumaan reseptiikkaosioomme! Täältä löydät reseptejä ravitseviin ja herkullisiin speltti- ja kvinoaruokiin. Helppoa ja yksinkertaista sekä myös haastetta kokeneemmalle leipurille.

Speltti leivonnassa:

Speltti sopii leivontaan siinä missä tavanomainen vehnäkin. Maku tosin on huimasti parempaa, samoin ravintoarvot. Spelttileipurin on kuitenkin hyvä huomioida muutama erityisohje speltillä leivottaessa:

1. Jätä taikina normaalia löysemmäksi
2. Älä laita koko jauhomäärää kerralla taikinaan
3. Käytä hiivaa vain tarvittava määrä
4. Hieman lyhyempi nostatusaika – taikina kohoaa loppuun uunin lämmössä
5. Hieman alempi paistolämpötila sekä pidempi paistoaika

Kvinoa ruuanlaitossa:

Kvinoa on luontaisesti gluteenitonta, ja se on on viljoista kaikkein ravintorikkain. Se sisältää kasvissyöjille tärkeät aminohapot helposti sulavassa muodossa. Suomalainen kvinoa on ravintoarvoltaan ulkomaista vastaavaa, mutta koostumus on pienempikokoista ja puuroutuvampaa. Suomalainen kvinoa sopeutuu siten erinomaisesti salaattien lisäksi sushiriisiä korvaamaan sekä sellaisenaan myös puuroksi.

Etiskö jotain?


 Aamupala, Välipalat & Juomat


Spelttisämpylät
Spelttisämpylät
Aamiaisjogurtti
Aamiaisjogurtti
Omenasmoothie
Omenasmoothie

Lounas & illallinen


Sieni-tomaattipiirakka
Savukalakeittoa ja savustettua sipulia
Savukalakeittoa ja savustettua sipulia
Cream of Vegetable Soup
Kermainen juuressosekeitto

Jälkiruoat


Spelttilakubrûlée
Tiikerikakku
Lakukakku

Haaveiletko jostakin muusta herkusta? Lisää herkullisia reseptejä löydät Luonnollisesti parempaa speltillä -kirjastamme.

Otamme kovin mielellämme vastaan myös reseptiehdotuksia! Ota meihin yhteyttä ja jaa lempireseptisi kanssamme.